DPF

Glem anti-depressiv medicin til børn og unge

26/04/2017

Siden 1998 har vi vidst, at anti-depressiv medicin ikke virker bedre end placebo-medicin - altså kalkpiller. Det gælder for såvel mild depression som for moderat og svær depression. Alligevel er vi blevet ved med at udskrive anti-depressiv medicin til folk, fordi de jo faktisk oplever en bedring (men en bedring som de også ville have oplevet med kalkpiller). Men med anti-depressiv medicin kommer bivirkninger i alle afskygninger. dem får man ikke med kalkpiller.

Nu viser den nye forskningen desværre også, at har man først fået anti-depressiv medicin for sin depression en gang, så har man større risiko for at få en depression igen. havde man i stedet bekæmpet sin første depression med motion eller terapi - og ingen anti-depressiv medicin - er risikoen for en ny depression langt mindre.

Irving Kirsch, professor på Harward Medical School og forsker i placebo og anti-depressiv medicin, gæstede København i marts (2017), han udtrykte sig meget klart, da han sagde "I believe that anti-depressant medication is the 21st Century's equivalent to blood letting. To give anti-depressant medication to children and young people is a crime!" 

  

 


Tilbage