DPF

Hvordan hjælper jeg mit forsigtige barn? Om de stille forsigtige børn

10/10/2015

Vi er alle født med et temperament, som bestemmer, om vi er udadvendte eller mere indadvendte, om vi er åbne og højlydte eller mere stille og tilbageholdende. Allerede når barnet er ganske få dage gammelt, begynder man som forældre at fornemme, hvordan ens barn er, hvad det har behov for, og hvad det kan klare - og ikke klare - i sit møde med den nye verden.

Og der er bare nogle børn, der har et mere sart sind. Børn der er mere tilbageholdende og afventende overfor alt det, verden har at byde på. De børn har behov for lidt mere hjælp og støtte fra deres forældre til at møde verden. Det betyder ikke, at det er sådan, det vil være hele livet igennem. Men det er sådan, de er som børn. 

Som forældre kan man godt blive meget i tvivl om, hvordan man hjælper sit lidt sarte forsigtige barn. Hvordan man på den ene side støtter dem, og på den anden side får udfordret dem. Hvordan man sørger for, at de kommer ud og får samme oplevelser som deres kammerater, samtidig med at man får skærmet dem en smule.

Min ynglingspsykiater Daniel Siegel har meget fornemt beskrevet, hvordan man som forældre hjælper disse, lidt mere sarte forsigtige, børn med at møde verden på en måde, så de både bliver støttet men også udfordret. god fornøjelse:

https://www.youtube.com/watch?v=ChvN2uU0KJM


Tilbage