DPF

Mit barn gider kun sin computer

14/01/2019

Rigtig mange forældre, især forældre til drenge, fortæller om den evige kamp om computeren. I min klinik hører jeg næsten dagligt fortællinger fra bekymrede forældre, som føler, de er ved at miste kontakten til deres barn, fordi han ikke længere er interesseret i andet end at spille Fortnite, Counter-Strike, eller hvad der nu lige bliver spillet. Sønnike viser ikke længere nogen interesse for at være sammen med familien, lave sjove “rigtige” ting i den virkelige verden sammen med venner, fodbold eller Lego eller noget andet, der ikke lige foregår foran en skærm. Forældrene mærker intuitivt, at det er helt galt, at deres barn bruger så meget tid foran en skærm, men de er i vildrede med, hvad de skal gøre ved det og i givet fald, hvordan de skal gøre det. Mange er også bekymrede for, hvilke konsekvenser det kan have for deres relation til deres barn.

 

Jeg har tidligere her skrevet om, hvor vigtigt det er, at vores unger kommer væk fra de skærme og ud i virkeligheden. Vi mennesker er flokdyr. Derfor er det vigtigt, at vores børn har ægte kontakt i med deres venner i den fysiske verden, hvor de får set hinanden i øjnene og bliver øvet i sociale aflæsning og tilretning til andre. Det er vigtigt, at børn bliver konfronteret med den virkelige verden og lærer at bevæge sig i den. Det er faktisk også vigtigt for deres fysiologi, at de har fysisk kontakt med andre - og gerne meget af den. Fysisk kontakt til andre, som vi har det godt sammen med, er fysiologisk beroligende og angstdæmpende.

 

Dansk Behandling for Computerspil- og onlineafhængighed har nu udgivet en rigtig god pjece til forældre, som er bekymrede og gerne vil gøre noget. Pjecen kan hentes her: : https://lookaside.fbsbx.com/file/Guide%20til%20for%C3%A6ldre%20-%20computerspilsafh%C3%A6ngighed.pdf?token=AWyTjsiTx_MnWkVYOuLbmBdk3X6HXXovJI9zcGK4mCr6bM5KANLwe4JdGbPMePjbrnzf0AERUiFyW5ovOVuNyZoE-s8rO5zHzCKmiVYk7RlEFq4rEvwcDLd_FXfO10PelCqXPSPjYcvA69mQIlqdGUpsgEq0RaK1fAOg0peD3KY7q4iceFcBRm0PspUsBXQVFbD5tPb-RxrdxbRAlbfpklcc

 


Tilbage